Groeps workshop klei en keramiek 3 uur

maximaal 10 personen


Lekker met je handen in de klei én het ook nog een mooi kleurtje geven.


Je hebt wel zin om een paar uur lekker creatief aan de slag te gaan met klei. Maar wát kun je dan eigenlijk maken in deze toch wel korte tijd? Dat hangt helemaal van jou af. Heb je ervaring met klei of andere creatieve zaken dan kun je vaak al wat meer en iets moeilijker werk maken. Ben je erg precies, (je zult altijd blijven zien dat het handwerk is, helemaal in deze korte tijd, voor een perfect bord ga je naar de Blokker 😉) of mag het wat rauwer en snel met de toets van de kunstenaar goed zichtbaar? Het speelt allemaal mee. Overigens, al denk je 2 linkerhanden te hebben en 0 ervaring, iedereen weet iets leuks te maken hoor.


Tijdens een workshop van 3 uur werken we ongeveer (ruim) 2 uur met klei en heb je daarna tijd om je werk mooi te kleuren. Dat hoeft overigens niet, je mag ook 3 uur met klei aan de slag en je werk na het bakken thuis beschilderen met wat voor verf dan ook. De keus is aan jou. Wie weet wil je wel een robuust stoer beeld maken, of een serie gekke poppetjes, een heel lieve wanddecoratie, deze mag je kleur geven met glazuur maar het hoeft niet. Voor leuke kleine (of iets grotere) schaaltjes, bordjes, kopjes, zeepbakjes, potten, vazen en noem maar op is het wel fijn om ze in glazuur te zetten.

Ben je van het kleine verfijnde werk dan kun je ook je eigen set sieraden maken, er is al eens iemand geweest die een ring van klei heeft gemaakt al weet ik niet hoe draagbaar deze is.


Bij mij werkt iedereen lekker aan zijn/haar eigen project, fantastisch om iedere keer weer al die verschillende leuke werken te zien. Heb je zelf al ideeën en wil je weten of ze haalbaar zijn? Op het moment dat de workshop geboekt is mag je me je ideeën al doorsturen en overleggen we wat kan. Ik vind het sowieso fijn om al te weten welke richting je op wil gaan, dan kan ik dat al voorbereiden. Uiteraard mag je er ook volledig blanco in gaan.


Ik heb alle materialen en gereedschappen in huis. Een houten stokje om een beeldje op te maken heb ik ook. Haakjes, draad, ringetjes voor sieraden zijn in huis. Heb je iets waar je wat op of in wil maken, een stolp, doosje of lijstje, neem het dan mee.

In overleg en tegen een meerprijs kan ik ook voor andere materialen zorgen. Voor wie zich wil laten verrassen leg ik wat 'gekke' materialen klaar waar je dan een beeld om, bij, op of aan creëert. Dat kan gaan om een stok, een tak, doosje, oud gereedschap, speelgoed en wat ik verder maar tegenkom. Veel van ons 'afval' kan tenslotte leiden tot de meest leuke kunstwerkjes!


Om alvast in de sfeer te komen volgen hier wat foto's van werken van workshoppers en een beetje van mezelf.

Veel plezier en tot gauw!!!

Gebruiksvoorwerpen

Beelden

Sieraden

Alle gekheid op een stokje, onder een stolpje, aan een lijstje, in een flesje......